calpe

Spectaculaire fietsroutes in Calpe


Als fietsliefhebber in Calpe kunt u genieten van spannende routes en aan het eind van de dag… weet u, onze flats voor professionele fietsers staan voor u klaar om uit te rusten en klaar te zijn voor de volgende dag. 

Calpe is ongetwijfeld de beste bestemming geworden voor topwielrenners, professionals en wielerploegen die hun training voorbereiden of gewoon gezinnen en liefhebbers van deze sport die een paar dagen willen genieten van een combinatie van sport, ontspanning en goede gastronomie. 

In feite beveelt het gemeentebestuur van Calp enkele routes aan die wij zullen herzien met zijn decaloog van goede praktijken op deze paden.

We laten ook de pdf achter waar je de beste MTB ROUTES in onze stad kunt vinden. Ook in de volgende link kunt u alle aangeboden fietsroutes zien zoals peñón de ifach, coll de rates, vall de laguar, tudons, bèrnia, sierra de oltà, dénia-cumbre del sol, coll de rates-bèrnia, la rosina of casa de corralets-ermita vella.

Bekijk hier alle fietsroutes

Dit is de decaloog zoals die in de pdf staat:

1.- Gebruik alleen toegestane paden. Niet cross-country of off-road rijden.

Neem geen kortere weg. Blijf altijd op de route. Probeer geen binnenwegen te nemen, want dat bevordert alleen maar de erosie van het terrein.

3.- Rij verantwoord. Pas uw snelheid aan de eigenschappen van het terrein aan, slip niet. Dit werkt ook erosie in de hand.

4.- Vergeet niet dat er andere mensen op de berg zijn. Respecteer degenen die, net als jij, van de natuur genieten. Geef altijd voorrang en wees beleefd. In de bergen word je altijd begroet.

5.- Kijk uit, bocht! Aangezien er andere mensen kunnen zijn, weet je niet wat er achter de bocht zit. Zelfs als je het terrein kent, kunnen er onvoorziene gebeurtenissen zijn achter de volgende bocht. Pas je snelheid daar ook op aan.

6.- Veiligheid eerst. Draag een helm. Een steen is harder dan je hoofd.

Onderschat de berg niet. Overschat jezelf niet. Vertrek altijd met voldoende water, voedsel en voorraden voor onvoorziene gebeurtenissen. Pas de route aan uw fysieke conditie en uw technische mogelijkheden aan.

8.- We zijn in iemand anders zijn huis. De echte bewoners van de natuur zijn de dieren (en planten). Respecteer hun habitat en doe niets dat schadelijk kan zijn. Verstoor de fauna niet, trek geen planten omhoog.

Geen afval. Alles, alles wat je meeneemt naar de berg moet je weer meenemen. Zelfs organisch afval breekt niet altijd snel af (een sinaasappelschil kan meer dan zes maanden duren). En als je oppakt wat je vindt, ook al is het niet van jou, ga je naar de fiets Olympus.

10- Geniet en waardeer wat je hebt. Het is aan ons om het in de best mogelijke conditie te houden. Als we de waarde van onze natuur begrijpen, zal het gemakkelijker zijn haar te behouden.

Waarom is Calpe zo aantrekkelijk als bestemming voor fietsers?

Eigenlijk vanwege de zon, het strand en de spectaculaire bergpassen. Deze elementen in combinatie met de families die samenkomen en samen fietsen met hun idolen zorgen voor een unieke en onherhaalbare sfeer.

Kom naar Calpe, we wachten je met open armen op 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *