calpe

Een wandeling door Calpe naar onze vakantieappartementen


Costa Blanca is een van de juwelen van ons land en de Middellandse Zee. En binnen dit juweel zouden we kunnen zeggen dat de helderste diamant Calpe is. En we zeggen het niet omdat we verliefd zijn op deze stad en al haar plaatsen, maar duizenden toeristen die de stad elke maand bezoeken (nu minder vanwege beperkingen) zeggen dat ze terug willen naar onze vakantieappartementen in Calpe om te bezoeken alles wat ze ongezien hebben achtergelaten. Omdat deze stad in Alicante eindeloze mogelijkheden biedt.

We vertellen je wat je kan zien en doen in Calpe, op welke stranden je kan zwemmen en waar je kan verblijven.

Wat te zien in Calpe

Wat maakt Calpe perfect? De ligging aan de Costa Blanca, het kristalheldere water, het aangename klimaat het hele jaar door, de straten en de stranden. Alles maakt Calpe speciaal en als je het niet gelooft, bezoek het stadje en je zal het zien.

Rots van Ifach

Het natuurpark Peñón de Ifach is een Spaans beschermd natuurgebied in onze stad en is het kleinste natuurpark in de Valenciaanse Gemeenschap en op zijn beurt een van de meest bezochte.

vakantieverhuur calpe

In de oudheid was het een klein eiland gescheiden van het schiereiland (alleen verbonden door een kleine taal). En nu is het een paradijs om te klimmen, want er zijn meer dan 40 routes te beklimmen. Stel je voor dat je een rots beklimt vanaf de zee…

De zoutvlakten en hun flamingo’s

Een van de kenmerken van Calpe. De zoutvlakten liggen in het centrum van de stad en zijn verschillende zoutwaterlagunes die, ondanks het feit dat het momenteel een beschermd natuurgebied is, vroeger het zout ervan werd gebruikt om vis te conserveren.

De baden van de koningin

Kan je je voorstellen dat je een bad neemt op een archeologische vindplaats? De Thermen van de Koningin zijn Romeinse ruïnes in de zee die uitnodigen om duizenden foto’s te maken. Er wordt aangenomen dat het in de Romeinse tijd een viskwekerij was, die eigendom was van de koningin, maar ook een kleine privévijver van haar eigendom.

vakantieverhuur calpe. De baden van de koningin

Ecologische wandeling Príncipe de Asturias

De zon gaat onder en nu is het tijd om te genieten van de rust van de zeebries, wat is het plan? Een wandeling over het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee en de Peñón de Ifach, van de haven van Calpe naar Cala del Racó, is zonder twijfel het beste alternatief voor een bepaalde middag. Dit wordt aangeboden door de ecologische wandeling Príncipe de Asturias.

vakantieverhuur calpe

De haven: visafslag

En we komen op de plek waar de essentie en magie van Calpe geconcentreerd zijn. Het is een stad met een visserijtraditie, dus alles wat met boten en de haven te maken heeft, maakt deel uit van het historisch erfgoed. Vooral de visafslag op de vismarkt van de haven: maandag t / m vrijdag om 17.00 uur.

De haven: visafslag

De schepen lossen hun koopwaar en de kopers bieden met een afstandsbediening. Maar niet alleen dat. Direct ernaast vindt u een gastronomisch aanbod dat u niet onverschillig laat. Restaurants die die verse vis inslaan. Het is de moeite waard om een ​​dag in de haven te eten en vis van topkwaliteit te proeven.

De oude stad

We betreden een van de wonderen van Calpe (nog een): de oude stad. We worden verwelkomd door de 15e-eeuwse muren, naast de Torreón de la Peça, en van daar wachten ze ons op:

• De galerie voor hedendaagse kunst in de Ajuntament Vell

• De Hermitage van San Salvador

• De kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Sneeuw

• Stadspas Forat de la Mar

• Fester Museum

• Museum van verzamelen

• Het Senyoreta-huis (archeologisch museum)

Rode muur – La Muralla Roja

Het is een flatgebouw, maar niet zomaar een gebouw: het is een klassieker in de architectuur, ten eerste vanwege de opvallende kleur (tussen roze en rood) en ten tweede vanwege de labyrintvorm. Bovendien is het het werk van, niet meer en niet minder, Ricardo Bofill. Hoeveel influencers en hun camera’s zijn hier gestopt?

Rode muur

Paradise vakantie verhuur

Aangezien je alles hebt gezien wat je in Calpe kunt zien (bij afwezigheid van zijn prachtige baaien en stranden), blijft het de vraag waar je kunt verblijven om de finishing touch te geven aan je verblijf aan de Costa Blanca.

Je kan in Calpe een grote verscheidenheid aan vakantieverblijven vinden, maar je moet zoeken naar die, die voldoen aan alle essentiële veiligheids- en hygiënemaatregelen in de tijden van Covid. Om deze reden bieden we bij Alquileres LG  een volledig uitgeruste verhuurservice voor vakantieappartementen met de maatregelen die worden voorgeschreven door het protocol.

vakantieverhuur calpe

In ons aanbod vind je accommodatie om een ​​paar dagen als gezin, als stel of met vrienden door te brengen, met een capaciteit van 2 tot 7 personen (1, 2 of 3 slaapkamer appartamenten) en volledig uitgerust met de meubels en apparatuur die u nodig heeft tijdens uw verblijf in Calpe.

De meeste van onze vakantieappartementen liggen aan het strand, met uitzicht op de zee en de Peñón de Ifach en met een gemeenschappelijk zwembad. En ze zijn allemaal bedoeld om onze klanten altijd te beschermen tegen de gezondheidscrisis.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *