calpe

Ontdek alle stranden en baaien van Calpe


YOf het nu voor Pasen, een weekend of u denkt aan het huren van een appartement voor uw vakantie, het aanbod dat wij voor u hebben is zonder twijfel het beste. Calpe heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 18º, ideaal om van de stranden te genieten. Er zijn veel activiteiten die u kunt doen: wandelen, klimmen, fietsen, kitesurfen, vissen, golfen… Maar nu het langzaamaan weer warm wordt, wilt u het liefst naar het strand. Daarom gaan wij u de veertien stranden en baaien onthullen die u in dit paradijs aan de Costa Blanca zult vinden.

Stranden en baaien van fijn zand

Perfect om te wandelen, te sporten of gewoon van de zee te genieten. Als u een hekel heeft aan rotsen en kiezels, dan zijn de fijne zandstranden iets voor u. Arena-Bol en La Fossa zijn het populairst en het drukst. Tussen haakjes, wij geven de eer aan de foto’s die u hieronder ziet, eigendom van het gemeentehuis van Calpe, ze zijn ongelooflijk.

Arena-Bol strand

Situada en la zona del casco urbano de Calpe, disponiendo de acceso por calle, la playa Arena-Bol destaca como una Het strand Arena-Bol, gelegen in het stedelijk gebied van Calpe, met toegang via de straat, onderscheidt zich als een van de meest bezochte stranden van de gemeente. Het kalme water is perfect om met kinderen van te genieten en het is afgebakend door een promenade waar u kunt genieten van een breed scala aan diensten zoals restaurants, ijssalons en cafés. Het is bekroond met de Blauwe Vlag.

playa arena bol calpe

La Fossa

Ten noorden van de Peñón de Ifach, in de buurt van de Salinas de Calpe, vinden we het strand van La Fossa, ook bekend als het strand van Levante. Een stadsstrand, met toegang via een straat en afgebakend door een goed onderhouden promenade waar u kunt genieten van restaurants, pubs en winkels. Het is ook bekroond met de Blauwe Vlag.

Cala del Morelló

Gelegen aan de boulevard Infanta Elena, naast de Torre del Molí, waarnaar het genoemd is, vinden we deze kleine inham van fijn zand. Vanuit deze baai hebben we toegang tot de Baños de la Reina (de baden van de koningin), een groep structuren uit de Romeinse tijd waarin een oude viskwekerij was ondergebracht.

Cantal Roig Strand

Naast de vissershaven, met toegang via de straat, ligt het strand van Cantal Roig. Een kleine, rustige baai van waaruit u de boten in de haven kunt zien aankomen en kunt genieten van de plaatselijke gastronomie in de omliggende restaurants. Het is bekroond met de Blauwe Vlag.

Kiezelstranden en baaien

Als u geen probleem hebt met stenen, of u hebt gewoon een hekel aan zand, in deze sectie tonen wij u de prachtige kiezelbaaien die Calpe biedt, gebeeldhouwd door de zee en de wind. Duiken, vissen en zeilen zijn hier de populairste activiteiten.

Calalga Cove

Naast het Calalga-park, aan het einde van de noordkant van het strand van La Fossa, verrast deze merkwaardige inham van fijn zand en kiezels ons met de vegetatie die zich op de rotsen ophoopt. We kunnen er komen via een helling op de voetgangersbrug.

Puerto Blanco

Naast de jachthaven van Puerto Blanco, met dezelfde naam, vinden we deze kleine baai van kiezels en grof zand die opvalt door zijn kalme, kristalheldere water

Les Urques

Ten zuiden van de kust, ook dicht bij Puerto Blanco, ligt de baai Les Urques. Ideaal om met uw huisdier van de zee te genieten, want het is een hondvriendelijk strand.

La Manzanera

Naast de Urbanización La Manzanera vindt u deze kleine baai van waaruit u kunt genieten van het uitzicht op de herkenbare gebouwen van de architect Ricardo Bofill.

El Racó

Deze kleine baai ligt aan de voet van de Peñón de Ifach. Het staat bekend om zijn onderwaterpad, perfect om te duiken, uniek in de Valenciaanse Gemeenschap. De ecologische wandeling Príncipe de Asturias begint in El Racó.

Penyal Cove

Een natuurlijke baai met doorzichtig water. Het is bereikbaar via een smal pad op de noordzijde van de Peñón de Ifach.

Mallorquí Cove

Deze kleine inham kan worden bereikt vanaf het Voramar-pad. Vanaf de baai Mallorquí hebben we een prachtig uitzicht op de noordzijde van de Rots.

De baai van Bassetes

Een kleine, rustige baai naast de jachthaven van Les Bassetes, gevormd door kiezels en een rotsachtig platform.

Alleen over zee bereikbare baaien

Tenslotte vinden we ten zuiden van Calpe El Collao en Gasparet, twee baaien met keien die alleen over zee te bereiken zijn, met uitzicht op het silhouet van de Sierra de Toix, perfect om te duiken en te vissen.

cala El Collao en Calpe
Cala El Collao fotografiada por @88dasilva

Vakantiewoningen in Calpe

Ze zijn perfect, nietwaar?

Welnu, nu u alle stranden kent die onze stad omspoelen, denkt u er vast al aan om uw vakantie in Calpe te komen huren en doorbrengen.

In LG Rentals bieden wij u een breed scala van accommodaties, zowel om uw vakantie door te brengen met uw gezin, als een paar of met vrienden, met een capaciteit voor twee personen tot vijf en volledig uitgerust met de meubels en apparaten die u nodig kunt hebben.

U zult verliefd worden op Calpe!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *