calpe

Wat te doen in Calpe in mei en juni


Als u vakantie heeft in deze maanden of enkele vrije dagen, zijn deze data ideaal om te genieten van rondleidingen, tentoonstellingen, concerten en aangezien het mooie weer eraan komt kunnen we genieten van enkele prachtige dagen in de flats met de beste uitzichten in Calpe

WANDELEN EN ROUTES

De “Peñon de Ifach”, zonder twijfel een symbool van de Costa Blanca, rijst uit zee als een kalksteenrots van ongeveer 50.000 vierkante meter, 332 meter hoog en 1000 meter lang. Het is met het land verbonden door een krappe landengte en is het resultaat van een aardverschuiving van de nabijgelegen “Sierra de Oltà”, die een van de meest unieke en mooiste geografische kenmerken van de hele Middellandse-Zeekust vormt.

Het behoort tot de meest bezochte natuurgebieden, en is ook een aanlooppunt voor duikers, klimmers en wandelaars. Vergeet alleen niet dat je van tevoren een afspraak moet maken om de rots te kunnen beklimmen.

Calpe biedt ook een veelheid aan sporten om te beoefenen. Deze omvatten: activiteiten voor beginners, zoals wandelen, enz… Of meer risicovolle sporten, zoals klimmen, kitesurfen…

DE BESTE STRANDEN

In Calpe kunt u genieten van 13 km fijn goudkleurig zandstrand, met rustige baaien, kleine zandbaaien of ongerepte rotskusten met kliffen, allemaal bekend om de zuiverheid van hun onvergelijkbare turkooisblauwe water.

Arenal-Bol en La Fossa-Levante zijn eindeloze stedelijke zandstranden waar u kunt genieten van een rustige wandeling of van watersport en activiteiten met een breed scala aan diensten en faciliteiten.

Met meer dan 5 km prachtige kliffen, waaronder de Peñón de Ifach, Toix en La Manzanera opvallen, omgeven door vegetatie, vinden we mooie en rustige baaien, gebeeldhouwd door de zee en de wind, zoals El Penyal, Les Bassetes of El Racó.

Hou je van duiken? In Calpe vindt u ook magische plaatsen waar duiken, vissen en zeilen onvergetelijke ervaringen worden. Charmante, ongerepte baaien, ideaal om de tijd uit het oog te verliezen, te duiken en te vissen, met op de achtergrond het adembenemende uitzicht op de bergketen Sierra de Toix.

GASTRONOMIE OM VAN TE GENIETEN

Of u nu de dag wilt afsluiten met een spectaculair diner of ‘s middags nieuwe energie op wilt doen, Calpe biedt een keur aan restaurants met keukens van allerlei aard: Frans, Aziatisch, Argentijns, Duits, Amerikaans, Belgisch, Nederlands, Indiaas en natuurlijk de mediterrane keuken met 4 restaurants in de Michelin-gids zoals orobianco, audrey’s, komfort en beat. Kortom, een wonder voor zelfs de meest veeleisende fijnproevers.

Weet u nog niet waar u uw vakantie gaat doorbrengen? Wij helpen u uw ideale flat te kiezen, wij zijn specialisten in het zorgen voor onze klanten.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *